PLANTINSTRUCTIES 2021-08-29T10:13:50+00:00
Plantinstructies pioenrozen

Pioenrozen planten

Pioenen planten kunt u het beste vanuit de volle grond doen, rechtstreeks vanaf de kwekerij. Pioenrozen uit de volle grond ontwikkelen namelijk een ander wortelgestel dan wanneer deze in pot gekweekt zijn. Vanuit de pot zullen pioenrozen meerdere jaren nodig hebben voordat deze zullen gaan bloeien. De plant heeft namelijk enkele jaren nodig om een wortelgestel met dikke vlezige wortels te ontwikkelen zoals pioenrozen vanuit de volle grond dat hebben. De plant is door de kleinere wortels ook gevoeliger voor droogte wanneer deze uit de pot komt.
Het beste kunt u dus pioenen vanuit de volle grond planten wanneer u snel bloemen verwacht. Daarvoor bij u bij ons aan het juiste adres!
Wanneer u meerdere pioenrozen naast of bij elkaar wilt planten dan dient de afstand tussen de planten ongeveer 40 cm te zijn.
Erg belangrijk is het om de pioen niet te diep te planten omdat de pioenroos dan geen bloemen zal gaan geven.
Bij uw bestelling ontvangt u uiteraard duidelijke plantinstructies.

Dus wilt u pioenrozen planten? Succes is verzekerd wanneer u dit, het liefst in het najaar, met pioenen vanuit de volle grond doet! Ontdek hier ons ruime assortiment pioenrozen.

Pioenrozen snoeien

Pioenrozen snoeien is niet echt noodzakelijk. Pas wanneer de bladeren bruin zijn geworden is het wél belangrijk de stengels elk najaar 1 cm boven de grond af te knippen. LET OP!! Bij de Itho soorten (zoals de Bartzella) kunnen zich ook nieuwe knopjes vormen op de steel. De stengels dienen dan 1 cm boven deze knopjes afgeknipt te worden. Het snoeisel mag dan niet bij de plant blijven liggen, omdat hierdoor schimmelvorming kan ontstaan. Wanneer u pioenrozen af wilt knippen om in de vaas te zetten, zorg er dan voor dat er nog een stuk stengel met enkele blaadjes blijft staan, zodat de groei in de plant blijft en via het blad zijn vocht kan verdampen.

Pioenrozen verzorgen

Een pioenroos heeft in principe weinig verzorging nodig. Wanneer de pioenroos op zandgrond staat, breng dan na het 1e jaar dat de pioenroos geplant is, mest rondom de plant aan. De beste periode om dit te doen is in maart, wanneer de plant begint te groeien.